Kino se vrača na veliko platno Dvorane prve slovenske vlade v Ajdovščini. Med prvimi šolskimi počitnicami v letošnji sezoni bomo vrteli same aktualne svetovne filmske uspešnice – prav vse so premiero doživele v letošnjem oktobru:

V četrtek, 2. novembra, ob 19.00 bo na sporedu zgodovinska drama Marina Scorseseja z Leonardom DiCaprijem v glavni vlogi, posneta po resničnih dogodkih. Film MORILCI CVETNE LUNE govori o plemenu Osage, o njihovem življenju, nenadnem bogastvu, pa tudi izkoriščanju, krajah in umorih, ki so jih doživljali s strani preračunljivcev …

petek, 3. novembra, se bosta na velikem platnu Dvorane prve slovenske vlade odvrtela dva filma. 

Ob 17.00 v kino vabljeni najmlajši, na zadnjo avanturo TAČKE NA PATRULJI: SILNI FILM. Reševalni kužki tokrat dobijo supermoči in postanejo mogočni …

Ob 20.00 uri pa bo na sporedu grozljivka iz franšize IZGANJALEC HUDIČA: VERNIK. Film je premiero doživel v letošnjem oktobru, natanko 50 let po prvem filmu, ki je osupnil filmski svet in postal prva grozljivka, ki je bila kadarkoli nominirana za oskarje. Prvič po filmu iz leta 1973 oskarjevka Ellen Burstyn znova zaigra v svoji ikonični vlogi Chris MacNeil.

Vstopnice (5 evrov) bodo na voljo uro pred predstavo v avli dvorane, v kratkem pa tudi v spletni predprodaji na Moje karte.