Obveščam vas, da v naslednjem tednu začnejo  na osnovnih šolah veljati nova določila vladnega odloka, ki si ga lahko preberete na povezavi: 

Odlok prinaša kar nekaj novosti, ki bodo vplivale na delo v šoli.

Od srede, 17. 11. 2021 je samotesitranje v prostorih šole za vse učence obvezno.  Izvajalo se bo na šoli vsak ponedeljek, sredo in petek (oz. prvi dan prihoda učenca v šolo) pod nadzorom osebja šole. Učenci prinesejo v šolo svoj test, ki ga dobite v lekarni z otrokovo zdravstveno kartico. Negativen test pri samotestiranju v prostorih šole velja tudi kot izpolnjen pogoj za obiskovanje obšolskih dejavnosti. Izjema pri samotestiranju so učenci, ki izpolnjujejo pogoj prebolevnosti ali cepljenja in imajo ustrezno dokazilo (Covid potrdilo).
Učenci bodo domov prinesli soglasje k izvajanju samotestiranja. Prosim, če podpisanega vrnete do 16. 11. 2021. Če starši ne soglašate s samotestiranjem v šoli, se vaši otroci od vključno srede, 17. 11. 2021, šolajo na daljavo.

Na straneh NIJZ se nahaja posnetek samotestiranja, prilagam pa tudi infografiko, s pomočjo katere lahko svoje otroke že doma podučite, kako se samotestiranje izvaja:

Kljub temu, da bo samotestiranje potekalo v šoli, velja še vedno pravilo, da se pouka udeležujejo le zdravi učenci. Če imajo vaši otroci znake prehlada ali prebavne težave, naj ostanejo doma.

V skladu z odlokom morajo vsi učenci v vseh prostorih na šoli uporabljati kirurške zaščitne maske ali maske FFP2.

Tudi govorilne ure in sestanki s starši praviloma potekajo na daljavo do preklica.

Dragi starši, prosimo vas za potrpljenje in zaupanje. Potrudili se bomo, da bo izvajanje določil odloka potekalo s čim manj zapleti in težavami.

Kot je že nobelovka Marie Curie povedala: “Ničesar v življenju se ni treba bati, treba je samo razumeti.” Naj bodo te besede naše vodilo v prihodnjih dneh.

Danijela Likar, ravnateljica