Vabimo vas, da se nam pridružite v petek 17. junija 2022 od 9.00 naprej na dnevu odprte Garaže, kjer vam bomo predstavili dosežke pilotnega Mentorskega programa Garaža, ki poteka od lanskega oktobra. V program letos vabimo tudi dekleta!

Za vse tehnične navdušence, predvsem za mlada dekleta, bomo v prostorih Garaže v Ajdovščini priredili dan odprtih vrat na katerem bomo predstavili, kaj vse Garaža obsega in ponuja ter povabili mlade k vključitvi v mentorski program Garaža. To bo enkraten dogodek na katerem se bodo obiskovalke pomerile v tehničnih izzivih ročnih spretnosti.  Na tekmovanju iz iznajdljivosti / izumiteljstvu / inovacijah, kjer bodo morale skupine iz danih predmetov, ki jih bodo imele na razpolago, ustvariti inovativni izdelek in ga predstaviti. Vsaka skupina bo prejela enak material in izdelala svoj prototip.

Namen interaktivne predstavitve je, da se širša javnost seznani s celotno ponudbo Garaže, predvsem starši mladih deklet (zaradi vpliva na izbiro nadaljnjega šolanja) ter mlada dekleta.

Poleg ogleda prostorov Garaže ter strojev, bomo predstavili prototipe, ki so jih otroci sami izdelali pod vodstvom prostovoljnih mentorjev. Na voljo bo tudi predstavitev vseh drugih aktivnosti, ki se odvijajo v Garaži. Odgovorili bomo na vsa vaša vprašanja ter bomo veseli predlogov za nadaljnje sodelovanje, saj se zavedamo, da ima Garaža še veliko možnosti kreativnega razvoja.

Zavedamo se raznolikosti vašega urnika, zato bodo vrata Garaže odprta od 9.00 do 17.00 ure.

Vabljeni!

Prijavite se na: institut@zavod-beta.si